Kommentointiohjeet

Haluamme edistää verkkopalveluissamme monipuolista ja asiallista keskustelua, jota on mielenkiintoista lukea ja johon on mukava osallistua. Tutustuthan siis ohjeisiimme, joiden perusteella verkkopalvelumme kommentteja moderoidaan.

Asiallisuus kunniaan. Tiettyä ihmistä tai kansanryhmää solvaavaa tai sitä vastaan kiihottava teksti on ehdottomasti kielletty. Muista, että asiat riitelevät, eivät ihmiset, joten älä mene henkilökohtaisuuksiin. Emme julkaise toisia ihmisiä tai asioita ivaavia viestejä.

Kunnioita ihmisarvoa ja yksityisyyttä. Väkivaltaan, vihaan, rikoksiin tai muuhun laittomuuteen yllyttäminen on kielletty, eikä sellaisia viestejä julkaista. Älä paljasta yksityishenkilöstä tietoja, jos sinulla ei ole lupa niitä paljastaa. Älä myöskään levitä huhuja tai valheita.

Pysy aiheessa ja perustele. Samasta asiasta jankuttaminen tai trollaaminen eli toisten keskustelijoiden tahallinen ärsyttäminen on muiden keskusteluun osallistujien kannalta turhauttavaa. Älä siis jumiuta keskustelua tahallasi. Keskustelusta tulee mielenkiintoisempaa, jos kritiikit ja kehut ovat perusteltuja.

Kirjoita tyylikkäästi. Kiroilu ja huutaminen eli pelkillä isoilla kirjaimilla kirjoittaminen on kielletty. Kommentit, joissa on epäasiallista tekstiä, hylätään kokonaisuudessaan. Yhden sanan tai pelkän hymiön sisältävät viestit jätetään julkaisematta.

Ole tarkkana tekijänoikeuksien kanssa. Älä liitä kommentteihin kokonaisia artikkeleita tai muuta tekijänoikeuksien alaista materiaalia, jos sinulla ei ole siihen lupaa. Kommenteissa olevat linkit julkaistaan, jos toimitus ehtii tarkistaa ne ennen julkaisua. Jos linkki sisältää laitonta tai muuten arveluttavaa sisältöä tai sitä ei ehditä tai voida tarkistaa, koko kommenttia ei julkaista.